top of page

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ σημειώθηκε στους Διεθνείς αγώνες «Limassol Indoor Rowing 2017»


Με νέο παγκόσμιο ρεκόρ, στην ηλικιακή κατηγορία 40-49, σημαδεύτηκαν οι διεθνείς αγώνες του 6ου «Limassol Indoor Rowing 2017» οι οποίοι διεξήχθησαν το Σάββατο το απόγευμα, στο Κλειστό Γήπεδο του Λυκείου Λινόπετρας στην Λεμεσό, στα πλαίσια των αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου Λεμεσού, τα «Λεμέσια 2017», και εις μνήμη του παγκόσμιου πρωταθλητή κωπηλασίας Ευριπίδη Σκλιβανίτη που έφυγε από την ζωή, στις 15 Μαρτίου 2015 μετά από σοβαρό τραυματισμό σε τροχαίο στην Μύκονο, όπου υπηρετούσε ως δάσκαλος.

Με το 3:12.7 στα 1.000 μέτρα, στην κατηγορία 40-49, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Γεωργία Περαματζή, του Athens Athens Water Sport, διέλυσε το Παγκόσμιο Ρεκόρ που κατείχε η ίδια, στην κλειστή κωπηλασία. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν στα 3:16. Η αθλήτρια ευχαρίστησε την προπονήτρια της Ιωάννα Διακουμή, η οποία βρίσκεται συνεχώς δίπλα της, αλλά και τους συναθλητές της οι οποίοι την εμψύχωναν και την χειροκροτούσαν καθόλη τη διάρκεια της προσπάθειας της.

Τους αγώνες, οι οποίοι είναι εντεταγμένοι στο επίσημο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κωπηλασίας FISA και τους οποίος διοργάνωσαν το Τμήμα Κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό «Action & Training», το Σωματείο Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου» και το Σωματείο Δρομέων «Ευ-Ζην», παρακολούθησαν, μεταξύ, άλλων, το μέλος του ΚΟΑ, Στέλιος Στυλιανού, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λεμεσού, Λοϊζος Μαυρουδής, ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής των Λεμέσιων, Άθως Ξενοφώντος, η Προεδρεύουσα του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, Δάφνη Καραγιάννη Διαμαντή.

Τους αγώνες, - στους οποίους συμμετείχαν εκτός από αθλητές της Κύπρου και της Ελλάδας και αθλητές από Αγγλία, Ρωσία, Λιθουανία, Τσεχία, Ουκρανία, παρακολούθησαν και οι γονείς και η αδελφή του αείμνηστου πρωταθλητή, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την συγκινητική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στον αγώνα, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την μνήμη του Ευριπίδη Σκλιβανίτη. Μάλιστα, η αδελφή του αείμνηστου πρωταθλητή μαζί με φίλες της έλαβαν μέρος στον αγώνα.

Μέρος των εσόδων της διοργάνωσης θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά νέων κωπηλατοεργομέτρων για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Ειδικού Σχολείου «Απόστολος Λουκάς». Παιδιά από το Ειδικό Σχολείο συμμετείχαν στον αγώνα, στην κατηγορία ΑΜΕΑ και μαζί τους ο Πρωταθλητής Κωπηλασίας ΑΜΕΑ του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών, Σταύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αγώνα και ο οποίος είναι παράδειγμα θέλησης, ήθους και ψυχικής δύναμης.

Σημαντική παρουσία στον αγώνα, εκτός από τους αθλητές του Athens Water Sport, ήταν και η ομάδα του Crossfit Coast Athens, με επικεφαλής τον προπονητή και Έλληνα πρωταθλητή με διεθνείς και ευρωπαϊκές επιδόσεις Γεώργιο Γιούπι. Τόσο το Athens Water Sport όσο και το Crossfit Coast Athens συμμετείχαν στον αγώνα με πολυπληθές ομάδες, κατακτώντας και σημαντικό αριθμό μεταλλίων.

Κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης των αγώνων, στην οποία έγιναν και οι απονομές στα ατομικά αγωνίσματα της διοργάνωσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λεμεσού, Λοϊζος Μαυρουδής, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό είπε ότι είναι κατενθουσιασμένος με ότι έχει δει και πρόσθεσε ότι η κλειστή κωπηλασία είναι ένα ωραίο άθλημα, δυνατό.

«Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές. Συγχαρητήρια και για την απόφαση σας, τους αγώνες να τους αφιερώσετε εις την μνήμη του Ευρυπίδη Σκλιβανίτη. Εύχομαι στην οικογένεια Ευρυπίδη δύναμη, κουράγιο και να το θυμόμαστε. Συγχαρητήρια σε όλους», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας Χριστόδουλος Χριστοδούλου, στον δικό του χαιρετισμό συνεχάρη τους διοργανωτές για την απόφαση τους να αφιερώσουν τους αγώνες εις μνήμη του Ευριπίδη Σκλιβανίτη και ευχαρίστησε τόσο τον κόσμο όσο και τους γονείς του αείμνηστου κωπηλάτη για την σημαντική παρουσία τους στον αγώνα, τιμώντας, με αυτό τον τρόπο, το άθλημα της κωπηλασίας.

Το μέλος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Στέλιος Στυλιανού, σε χαιρετισμό του έδωσε τα συγχαρητήρια του σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες, καθώς και στους διοργανωτές.

«Χαίρομαι που για δεύτερη χρονιά είμαι εδώ μαζί σας. Πράγματι, η διοργάνωση ήταν άψογη. Είχαμε και ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Ελπίζω να έχουμε και συνέχεια. Ραντεβού την επόμενη χρονιά», πρόσθεσε.

Ο πατέρας του Ευριπίδη Σκλιβανίτη, Αναστάσιος, βαθιά συγκινημένος και με βουρκωμένα μάτια, σε χαιρετισμό του, ευχαρίστησε το Τμήμα Κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, το ΝΟΛ, το Δήμο Λεμεσού, την Κυπριακή Ομοσπονδία Κωπηλασίας για την μεγάλη τιμή που έκαναν στο γιο του και στους ιδίους.

«Είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή αυτή και τους ευχαριστούμε πάρα – πάρα πολύ. Όσον αφορά την διοργάνωση, είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Η διοργάνωση της είναι ότι καλύτερο έχω δει και εύχομαι στην Ομοσπονδία, στον Δήμο, στον ΝΟΛ, να έχουν πάντα επιτυχίες και πάντα να διακρίνονται από τέτοιες διοργανώσεις. Σας ευχαριστώ πολύ», πρόσθεσε.

Οι διοργανωτές τίμησαν με ειδική πλακέτα την οικογένεια Σκλιβανίτη και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης, Ευτύχιος Οδυσσέως εξέφρασε την ευχή το παράδειγμα του Ευρυπίδη να το ακολουθήσουν και άλλοι και να έρθουν κοντά στο άθλημα της κωπηλασίας.

Παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα, ο κ. Αναστάσιος Σκλιβανίτης ευχήθηκε οι νέοι να παραδειγματίζονται από τις διακρίσεις παλιών αθλητών, να ακολουθούν το άθλημα της κωπηλασίας γιατί είναι ένα άθλημα το οποίο προσφέρει συναδελφικότητα, αγάπη και κυρίως ευγενή άμιλλα. «Σας εύχομαι καλή επιτυχία και πάντα διακρίσεις. Σας ευχαριστώ», σημείωσε.

Η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης απένειμε και μετάλλιο του αγώνα στον Έλληνα Πρωταθλητή ΑΜΕΑ, Σταύρο Παπαδόπουλο ο οποίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμή που του έγινε να συμμετέχει στον αγώνα.

Μετά το τελετουργικό μέρος, αφού προβλήθηκε και σύντομο φιλμάκι – αφιέρωμα στον Ευριπίδη Σκλιβανίτη το οποίο συγκίνησε τους παρευρισκόμενους στον αγώνα, και ιδιαίτερα τον συναθλητή του Χρήστο Κουτσίαυτη. Σκλιβανίτης και Κουτσίαυτης το 2009, ως πλήρωμα, κατέκτησαν την 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στο αγώνισμα της δικώπου άνευ, ακολούθησαν οι ομαδικοί αγώνες .

Η εκδήλωση έκλεισε με τις απονομές στους ομαδικούς αγώνες, αλλά και την απονομή τιμητικών πλακετών στους συνδιοργανωτές του αγώνα, στους χορηγούς και υποστηρικτές και ειδική τιμητική πλακέτα, στον Κύπριο πρωταθλητή και αθλητή του ΝΟΛ, με διεθνείς και ευρωπαϊκές επιδόσεις, Αλέξανδρο Ζησιμίδη.

Στους ομαδικούς αγώνες, στην κατηγορία των γυμναστηρίων, την πρώτη θέση και το χρηματικό έπαθλο των €200 στους άνδρες, κατέλαβε η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και στις γυναίκες, την πρώτη θέση και το χρηματικό έπαθλο των €200, κατέλαβε η ομάδα του Athens Water Sport.

Τα αποτελέσματα του αγώνα θα αναρτηθούν σήμερα στην ιστοσελίδα και στην επίσημη σελίδα στο Facebook της διοργάνωσης.

Ποιος ήταν ο Ευριπίδης Σκλιβανίτης

------------------------------------------------

Ο Ευριπίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21/6/1991 και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της κολύμβησης τα οποία τον έφεραν αντιμέτωπο με το στοιχείο του νερού, μέχρι που το άθλημα της κωπηλασίας μπήκε στη ζωή του και τον κέρδισε ολοκληρωτικά.

Εκπροσωπώντας τα χρώματα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, από ηλικία 12 χρονών πρωταγωνιστούσε σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα γεμίζοντας τη συλλογή του με τιμητικούς τίτλους και μετάλλια.

Δεν άργησε να πλαισιώσει την Ελληνική Εθνική ομάδα και να βιώσει την απόλυτη επιτυχία, με Βαλκανικές νίκες, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και με Παγκόσμιες επιτυχίες. Με μεγαλύτερη επιτυχία την 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων (Γαλλία 2009) στο αγώνισμα της δικώπου άνευ, μαζί με το πλήρωμα του τον Χρήστο Κουτσίαυτη.

Ένα κόσμημα της ελληνικής και κυπριακής κωπηλασίας, ένας αθλητής με ήθος και σθένος που ποτέ δεν σταμάτησε να οραματίζεται και να υλοποιεί τους στόχους του, γράφοντας έτσι την δική του ιστορία και αποτελώντας έμπνευση για όλους.

ΚΥΠΕ- Δήμητρα Νικολάου

Δημοσιεύτηκε στις 09/10/2017 στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ)

Link: http://www.cna.org.cy/goto.asp?a=a59f4f3be4144dcda2fe94d3512db3cf

bottom of page