top of page

14ος Παγκόσμια ο Βαλεντίνος Σοφοκλέους

Τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του πέτυχε στο Μπλεντ της Σλοβενίας ο Βαλεντίνος Σοφοκλέους, κερδίζοντας την 14η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο σκιφ ανδρών. Ο Βαλεντίνος βελτίωσε την ατομική του επίδοση με χρόνο 6:56.04, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται στην παγκόσμια ελίτ του αγωνίσματος.

Στόχος του αθλητή μας ήταν η είσοδος στην πρώτη εντεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, αφού οι πρώτοι έντεκα προκρίνονταν απευθείας στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου.

Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός και τον αθλητή μας δεν ευνόησε ούτε η κλήρωση. Η επίδοση του όμως είναι πολύ ικανοποιητική, δεδομένου ότι ακόμα και ο 4ος Ολυμπιονίκης του Πεκίνου Βέλγος Tim Mayens έμεινε έξω από τους ημιτελικούς Α/Β στον ίδιο προημιτελικό με τον δικό μας αθλητή. Μάλιστα στον τελικό Γ, ο αθλητής μας πέτυχε πάλι επίδοση κάτω από 7:00 με μικρή διαφορά πίσω από τον Βέλγο αθλητή για να κατακτήσει τελικά τη 14η θέση.

Επόμενος στόχος του αθλητή μας η τελική ρεγκάτα πρόκρισης στη Λουκέρνη στις 20/05/2012, όπου θα δοθούν οι τελευταίες 3 θέσεις πρόκρισης για την Ολυμπιάδα του Λονδίνου στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Κρίσιμες στην πορεία του αθλητή μας τη χρονιά που μας πέρασε, υπήρξαν η καθοδήγηση της κ. Χρύσας Μπισκιτζή, προπονήτριας του αθλητή μας στον ΕΝΟΑ, και η καθολική στήριξη από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία.

Ο αθλητής μας έλαβε μέρος σε όλα τα κοινόβια της Εθνικής Ελλάδος στο Σχινιά και στην Καστοριά σαν να ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδος, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των κ. κ. Ποστιλιόνε και Κοντομανώλη αλλά και των άλλων προπονητών της Εθνικής Ομάδας.

Η ΚΟΚΩΠ ευχαριστεί θερμά την ΕΚΟΦΝΣ και την εθνική προπονητική ομάδα της Ελλάδας για την πολύτιμη και διαχρονική στήριξη που προσφέρουν στον αθλητή μας και μέσω αυτού στην κυπριακή κωπηλασία γενικότερα. Η συμβολή τους στην πρόοδο της κυπριακής κωπηλασίας είναι πολύτιμη.

bottom of page