top of page
Πρόσφατες Ειδήσεις

Διεξάγεται το Σάββατο το 6ο «Limassol Indoor Rowing Challenge»


Διεξάγεται το προσεχές Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017, στο Κλειστό Γήπεδο του Λυκείου Λινόπετρας, στην Λεμεσό ο 6ος Διεθνές Αγώνας «Limassol Indoor Rowing Challenge» , τον οποίο διοργανώνουν το Τμήμα Κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό «Action & Training», το Σωματείο Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου» και το Σωματείο Δρομέων «Ευ-Ζην».

Ο αγώνας, ο οποίος διεξάγεται εις μνήμη του παγκόσμιου πρωταθλητή κωπηλασίας Ευριπίδη Σκλιβανίτη που έφυγε από την ζωή, στις 15 Μαρτίου 2015 μετά από σοβαρό τραυματισμό σε τροχαίο στην Μύκονο, όπου υπηρετούσε ως δάσκαλος, εντάσσεται στα πλαίσια των αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου Λεμεσού, τα «Λεμέσια 2017» και είναι εντεταγμένος στο επίσημο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κωπηλασίας FISA.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, μέρος των εσόδων θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά νέων κωπηλατοεργομέτρων για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Ειδικού Σχολείου «Απόστολος Λουκάς».

Από τις συμμετοχές στον αγώνα, ξεχωρίζει αυτή της Γεωργίας Περαματζή, του Athens Water Sport, η οποία σε κάθε συμμετοχή της «κυνηγά» τα παγκόσμια ρεκόρ στην κλειστή κωπηλασία στην κατηγορία της και η οποία κατέχει και το περσινό ρεκόρ του «Limassol Indoor Rowing Challenge» στην κατηγορία της. Άλλη μία ελληνική παρουσία που ξεχωρίζει των συμμετοχών στον αγώνα είναι του Γιώργου Γιούπι, του Crossfit Coast Athens, ο οποίος, επίσης, κατέχει το περσινό ρεκόρ του «Limassol Indoor Rowing Challenge» στην κατηγορία του.

Ο αγώνας του Σαββάτου είναι ημερήσιος με προγραμματισμένες κούρσες από τις 15:30. Η είσοδος για όλους τους θεατές είναι ελεύθερη.

Μετάλλιο και δίπλωμα απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της κάθε κατηγορίας, ενώ Κύπελλο απονέμεται μόνο στην πρώτη ομάδα κάθε κατηγορίας. Στο ομαδικό αγώνα GYM CHALLENGE στην 1η ομάδα ανδρών και γυναικών θα δοθεί χρηματικό έπαθλο.

Ποιος ήταν ο Ευριπίδης Σκλιβανίτης

Ο Ευριπίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21/6/1991 και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Έφυγε από την ζωή, στις 15 Μαρτίου 2015, μετά από σοβαρό τραυματισμό σε τροχαίο στην Μύκονο, όπου υπηρετούσε ως δάσκαλος.

Έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της κολύμβησης τα οποία τον έφεραν αντιμέτωπο με το στοιχείο του νερού, μέχρι που το άθλημα της κωπηλασίας μπήκε στη ζωή του και τον κέρδισε ολοκληρωτικά.

Εκπροσωπώντας τα χρώματα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, από ηλικία 12 χρονών πρωταγωνιστούσε σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα γεμίζοντας τη συλλογή του με τιμητικούς τίτλους και μετάλλια.

Δεν άργησε να πλαισιώσει την Ελληνική Εθνική ομάδα και να βιώσει την απόλυτη επιτυχία, με Βαλκανικές νίκες, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και με Παγκόσμιες επιτυχίες. Με μεγαλύτερη επιτυχία την 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων (Γαλλία 2009) στο αγώνισμα της δικώπου άνευ, μαζί με το πλήρωμα του τον Χρήστο Κουτσίαυτη.

Ένα κόσμημα της ελληνικής και κυπριακής κωπηλασίας, ένας αθλητής με ήθος και σθένος που ποτέ δεν σταμάτησε να οραματίζεται και να υλοποιεί τους στόχους του, γράφοντας έτσι την δική του ιστορία και αποτελώντας έμπνευση για όλους μας.

Στον Διεθνή Αγώνα Κωπηλασίας, που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο, θα παρευρεθούν και μέλη της οικογένειας του.

Τι είναι κλειστή κωπηλασία

Η κλειστή κωπηλασία (Indoor Rowing) πρωτοεμφανίστηκε το 1981, όταν η εταιρία Concept2 σχεδίασε και κατασκεύασε την πρώτη «μηχανή» κωπηλασίας με στόχο την διατήρηση των αθλητών κωπηλασίας σε ψηλά αγωνιστικά επίπεδα κατά τους χειμερινούς μήνες όπου η κωπηλασία στο νερό δεν θα ήταν εφικτή.

Από τότε το συγκεκριμένο άθλημα εξελίχθηκε σημαντικά σημειώνοντας τεράστια ανάπτυξη. Σήμερα διεξάγονται εκατοντάδες αγώνες κλειστής κωπηλασίας (Indoor rowing) σε όλο τον κόσμο. Η κλειστή κωπηλασία με «κωπηλατοεργόμετρο» προσφέρεται για όλες τις ηλικίες, μικρούς και μεγάλους, χωρίς απαραίτητα να έχουν προηγούμενη εμπειρία στην κωπηλασία στο νερό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

bottom of page