top of page

Μεγάλη τιμή για τον κυπριακό αθλητισμό και την κυπριακή κωπηλασία η συμμετοχή του Κύπριου πρωταθλητ

Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας Αλέξανδρος Ζησιμίδη είναι φοιτητής του Columbia University, στη Νέα Υόρκη, από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο συμμετείχε ως πλήρωμα στην τετράκωπο μετά πηδαλιούχου ελαφρών βαρών του Πανεπιστημίου του, μαζί με τους Max Amsterdam, Rob Robison, τον Gavin Southerland στο 53ο Head Of The Charles.Ο Αλέξανδρος Ζησιμίδης ήταν ο επίκωπος της βάρκας και πηδαλιούχος η Yudi Liu και η ομάδα του Columbia University κάλυψε σε χρόνο 15:52.491 απόσταση 4,6χλμ, και κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέλαβε με χρόνο 15:42.932 η ομάδα του Yale και την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο η ομάδα του Oxford Brookes με χρόνο 15:43.413.

Στον αγώνα συμμετέχουν παγκόσμιοι πρωταθλητές και ολυμπιονίκες της κωπηλασίας, καθώς και πολλά Πανεπιστήμια, όπως το Harvard, Yale, Princeton,Dartmouth, κ.ά.

Ο Αλέξανδρος είναι ο πρώτος Κύπριος που λαμβάνει μέρος στο συγκεκριμένο αγώνισμα και ο πρώτος που κατακτά μετάλλιο σε μια τέτοια μεγάλη διεθνή διοργάνωση.

ΚΥΠΕ- Δήμητρα Νικολάου

http://www.cna.org.cy/WebNews.aspx?a=6f75b947f3064567a12b8a593df495dc

bottom of page